Járműlámpák GYIK – LED-es lámpák

Általános információ

Mi az a Lumen?

Meghatározza egy fényforrás általános látható fénykibocsátását, amelyet minden irányban kibocsát.

Mi az a Kandela?

Meghatározza a fényáramot, amelyet a fényforrás bizonyos irányba bocsát ki.

Mi az a Lux?

Ez a megvilágítás erősségének mértékegysége. Meghatározza az egy bizonyos felületre kibocsátott fényáramot. 1 lux fényerősség mellett például az emberi szem könnyen tud olvasni egy könyvet.

Mi az az IP?

Az IP-kód osztályozza és minősíti a mechanikai burkolatok és elosztószekrények esetén a behatolás, por, véletlen érintkezés és víz elleni védelem mértékét.

Mit jelent az ECE?

Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága.

Mi az a referenciaszám?

A referenciaszám egy olyan érték, amely az ECE R112 szabványban szabályozott távolsági fényszóróra vonatkozik. Minden tanúsított távolsági fényszórón található egy referenciaszám az E-jeltől balra vagy jobbra. Az ECE R112 szerint az autóra szerelt távolsági fényszórók referenciaszámainak összege nem haladhatja meg a 100-at.

Mi az az E-jel?

E-jelölést kell elhelyezni a terméken, ha az megfelel az ECE előírás legalább egy kategóriájának. Példa és magyarázat:

 • H: Halogén/LED
 • D: Xenon
 • C: Tompított fény
 • R: Távolsági fény
 • PL: Műanyaglencse
 • 2439: Engedélyszám
 • Nyíl bal-jobb: bal és jobb oldali vezetés
 • 30: Referenciaszám
 • E4: Hollandiában engedélyezve

LEDriving cserelámpák: LED utólagos felszerelése

A LED-es lámpák számos előnnyel rendelkeznek, beleértve a jellegzetes hidegfehér fényüket, amely modern megjelenést kölcsönöz az autóknak. Azonnali fénykibocsátásuknak köszönhetően gyorsabb jeleket adnak, így az Ön mögött haladó sofőrök gyorsabban reagálhatnak. Ezenkívül a hagyományos lámpákhoz képest hosszú élettartam és nagy energiahatékonyság jellemzi azokat.

Az OSRAM LEDriving FL és SL cserelámpák „plug&play” megoldásnak tekinthetők, amelyek a lehető legegyszerűbbé teszik a cserét.

Az OSRAM LEDriving HL távolsági és tompított fényszóró cserelámpái adapter segítségével egyszerűen felszerelhetők. Ezekre azonban speciális, a járművekre vonatkozó korlátozások vonatkoznak. Kérjük, olvassa el a megfelelő használati útmutatót, és tekintse meg a kompatibilitási áttekintőt, amelyet a www.osram.com/ledcheck oldalon talál.

Ez a probléma csak a LEDriving HL és LEDriving SL termékcsaládunk lámpáit érinti. Ellenőrizze a lámpa polaritását és érintkezőit korrózió szempontjából. Ha a LED lámpa nem kapcsol fel, valószínűleg a következőket kell tennie:

 1. Távolítsa el a LED lámpát annak burkolatából.
 2. Forgassa el a lámpát 180°-kal.
 3. Helyezze vissza a burkolatba.
 4. Győződjön meg arról, hogy a LED világít.

További információkért olvassa el a használati útmutatót.

Magasabb energiahatékonyságuk miatt a LEDriving cserelámpák lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos lámpák. Ezt az alacsony energiafogyasztást a karosszéria vezérlőegysége elromlott lámpaként értelmezheti. A LEDriving CANBUS VEZÉRLŐEGYSÉG a jármű lámpahiba-érzékelő rendszerének megkerülésére szolgál LEDriving cserelámpa használatakor anélkül, hogy ez a lámpa teljesítményét vagy élettartamát veszélyeztetné. A vezérlőegység könnyen felszerelhető, és a legtöbb automatikus lámpahiba-érzékelő rendszerrel rendelkező járműmodell esetén alkalmazható.

A LED-es lámpák lényegesen strapabíróbbak, mint a hagyományos lámpák, ezért könnyen kezelhetők. Csak kerülje a LED chipek megérintését, mivel azok hőérzékenyek.

Dedikált megoldásokat kínálunk ködben való (FL), valamint távolsági és tompított (HL) alkalmazásokhoz. Míg a LEDriving HL terméket úgy tervezték, hogy optimális teljesítményt nyújtson a távolsági alkalmazásokhoz, a LEDriving FL a közeli alkalmazásokhoz ideális.

A LEDriving cserelámpák nem rendelkeznek ECE engedéllyel. Külső világításként közúton nem használhatóak. A közutakon való használat az üzemeltetési engedély visszavonásához és a biztosítás elvesztéséhez vezet. Néhány országban a termékek nem forgalmazhatók és használhatók. További információért arról, hogy az adott termékek elérhetők-e az ön országában, kérjük, lépjen kapcsolatba helyi forgalmazójával.

A LEDriving HL cserelámpák kompatibilisek 12 V-os járművekkel. A LEDriving HL EASY lámpák kompatibilisek autókkal és motorokkerékpárokkal, viszont rendelkezünk dedikált LEDriving HLM motorkerékpár portfólióval és 24 V, dedikált teherautó-portfólióval: LEDriving HLT.

A LEDriving HL távolsági és tompított fényszórók a lámpák teljesítményére és élettartamára gyakorolt negatív hatás miatt nincsenek felszerelve belső ellenállással. Ezenkívül nincs szükség további ellenállásokra minden autómodellhez vagy alkalmazáshoz.

A LEDriving HL távolsági és tompított fényszóróknak vannak korlátai a kompatibilitást illetően. Kérjük, tekintse meg járműáttekintésünket a www.osram.com/ledcheck oldalon, hogy megtudja, hogy a LEDriving HL lámpák kompatibilisek-e az Ön járművével.

Előre irányba történő világítás:

 • Távolsági és tompított fényszóró
 • Ködlámpa

Állapotjelző fények:

 • Parkoló/állapotjelző fény/helyzetjelző fény
 • Indexlámpa
 • Ajtó-/oldallámpa
 • Hátsó lámpa
 • Féklámpa
 • Rendszámtábla-világítás és még sok más

Belső világítás:

 • Mennyezeti világítás
 • Olvasólámpa
 • Műszerfal-világítás
 • Kesztyűtartó-világítás
 • Lábtérvilágítás
 • Csomagtér-világítás és még sok más

A LED-es lámpák általános előnyei mellett a LEDriving cserelámpák olyan előnyöket is kínálnak, amelyeket csak az OSRAM-nál találhat meg:

 • OSRAM minőségellenőrzés
 • Hosszabb élettartam az optimalizált hőkezelő rendszereknek köszönhetően
 • OSRAM garancia*
 • Folyamatosan nagy teljesítményű fénykibocsátás
 • Magas színhőmérséklet és homogén fényeloszlás
 • Tökéletes illeszkedés
 • Könnyű Plug & Play installálás
 • Könnyen elérhető ügyfélszolgálat

* A részletes garanciális feltételeket lásd www.osram.com/am-guarantee.

A LEDriving cserelámpák különböző fényszínekben kaphatók. Ellenőrizze a rendelés hivatkozási számának végét a színváltozat azonosításához: - CW = hideg fehér (6500 K-ig) - R = piros - YE = borostyán

LED-es menetjelző lámpák

Egyedül is felszerelhetem a menetjelző lámpát?

A menetjelző lámpákat műszakilag képzett személy szerelheti fel. Javasoljuk, hogy a nem képzett személyek a telepítést egy szervizközpont által végeztessék el.

A menetjelző lámpáim bepárásodnak belülről. Normális ez, és hogyan előzhető meg?

Mivel esőben való vezetés vagy autómosóban történő nagynyomású vízsugár használatakor nedvesség kerülhet a menetjelző lámpákba, a menetjelző lámpák enyhe párásodása nem minősül minőségi hibának. Átmeneti időben is bepárásodhatnak a menetjelző lámpák. Ennek általában rövid időn belül el kell tűnnie a keringő levegőnek köszönhetően. Az autólámpák bepárásodásának gyakori oka a nagynyomású vízsugarak helytelen használata autómosás közben. Ezért azt javasoljuk, hogy a vízsugarat soha ne irányítsa közvetlenül a menetjelző lámpára, valamint tartson legalább 30 cm távolságot az autótól.

Figyelembe kell vennem speciális beszerelési előírásokat?

Az ECE előírásai szerint a termékeket páronként kell telepíteni (a nemzeti jogszabályok eltérhetnek). A szélességre és magasságra vonatkozóan nincsenek speciális beszerelési előírások a kizárólag távolsági fényszórók esetén. Helyzetjelző fénnyel rendelkező termékekre speciális beszerelési előírások vonatkoznak (lásd a használati útmutatót).

Beköthetem a menetjelző lámpát közvetlenül a megfelelő világítási funkcióhoz?

A menetjelző lámpák teljes mértékben ECE-kompatibilisek, ezért közvetlenül beköthetők a megfelelő világítási funkcióhoz.

Vonatkozik a menetjelző lámpákra valamilyen EMC (elektromágneses összeférhetőségi) teszt?

Igen, a menetjelző lámpákra az ECE R10 vonatkozik.

LED-es munkalámpák

Egyedül is felszerelhetem a munkalámpát?

A munkalámpákat műszakilag képzett személy szerelheti fel. Javasoljuk, hogy a nem képzett személyek a telepítést egy szervizközpont által végeztessék el.

A munkalámpám bepárásodik belülről. Normális ez, és hogyan előzhető meg?

Mivel esőben való vezetés vagy autómosóban történő nagynyomású vízsugár használatakor nedvesség kerülhet a munkalámpákba, a munkalámpák enyhe párásodása nem minősül minőségi hibának. Átmeneti időben is bepárásodhatnak a munkalámpák. Ennek általában rövid időn belül el kell tűnnie a keringő levegőnek köszönhetően. Az autólámpák bepárásodásának gyakori oka a nagynyomású vízsugarak helytelen használata autómosás közben. Ezért azt javasoljuk, hogy a vízsugarat soha ne irányítsa közvetlenül a munkalámpára, valamint tartson legalább 30 cm távolságot az autótól.

Figyelembe kell vennem speciális beszerelési előírásokat?

Erre a termékre nem vonatkoznak különleges beszerelési előírások.

Hogyan kell bekötni a munkalámpákat?

A munkalámpákat egy külön kapcsolóval kell felszerelni, nem szabad közvetlenül az autó világítási funkciójához kötni.

Vonatkozik a munkalámpákra valamilyen EMC (elektromágneses összeférhetőségi) teszt?

Igen, a munkalámpákra az ECE R10 vonatkozik.

LEDriving fényszórók: Golf VII változatok

Legális-e a VW Golf VII jármű esetén LEDriving fényszórókkal közlekedni európai közutakon?

A LEDriving VW Golf VII fényszórók maradéktalanul megfelelnek az ECE követelményeinek a halogén és a xenon Golf VII fényszórók cseréjéhez. Az R6, R7, R48, R87 és R112 előírások szerint engedélyezettek, ezért legálisan beépíthetők és használhatók Európában. Ez nem vonatkozik az egyes országok speciális, a termék szabványos ECE tanúsítványán túlmenő követelményeire.

A fényszóró cseréjekor szükséges a járművön bármilyen átalakítást végrehajtani?

A fényszórónk használata azt jelenti, hogy nincs szükség átalakításra. Nem kell felszerelnie fényszórómosó rendszert vagy fényerő-szabályozót.

Egyedül is kicserélhetem a VW Golf VII LEDriving fényszóróit?

A fényszórókat műszakilag megfelelően szakképzett személy cserélheti ki. Ideális esetben a spoilert két embernek kell szétszerelnie. Javasoljuk, hogy szakképzetlen személyek az átalakítást szervizben végeztessék el.

Szükséges valamilyen célszerszám az átalakításhoz?

Nincs szükség speciális célszerszámra. Minden csavar és szerelvény Torx bitfejjel, csavarhúzóval és villáskulccsal meglazítható.

Hogyan távolíthatom el az eredeti fényszóróhoz tartozó 10 tüskés szerelvényt?

A szerelvény óvatosan kiemelhető egy csavarhúzóval.

Szükséges beállítani a fényszórót beépítést követően?

A fényszóró fénykéve mintázatát szervizben kell ellenőriztetni, amennyiben szükséges, beállítani.

Számíthatok hibaüzenetekre a fedélzeti rendszerben beépítést követően?

A fényszóró cseréje nem vezet hibaüzenetekhez.

A Gold VII-hez tartozó LEDriving fényszórókhoz további 2 piros vezeték is csatlakozik. Ezeket hová kell bekötni?

Ezeket a vezetékeket a jármű akkumulátorának pozitív termináljához kell csatlakoztatni. Csatlakozás nélkül a funkció elromlik, és hibaüzenetek jelenhetnek meg a fedélzeti számítógépen.

Rendelkeznek a fényszórók sarokfény funkcióval?

A fényszóró nem rendelkezik sarokfény funkcióval.

A fényszóróim bepárásodnak belülről. Normális ez, és hogyan előzhető meg?

Mivel a nedvesség esőben vezetés vagy autómosáskor magasnyomású mosó használata esetén bejuthat a fényszórókba, a fényszórók kismértékű párásodása nem számít minőségi hibának. A fényszórók átmeneti időjárásban is bepárásodhatnak. Ezt a keringő levegő rövid időn belül eltünteti.

A bepárásodott autólámpák gyakori oka a helytelenül használt nagynyomású vízsugár autómosás közben. Ezért javasoljuk, hogy a vízsugarat soha ne irányítsa közvetlenül a fényszórókra, és tartson legalább 30 cm távolságot a járműtől.

A VW Golf VII LEDriving fényszórói ügyfélspecifikus kódolással is működnek?

A LEDriving Golf VII fényszóró elektronikáját gyárilag kódolt járműveken tervezték és hagyták jóvá. Az OSRAM ezért nem tudja garantálni, hogy a módosított kódolású járműveken is megfelelően fognak működni. Kérjük, ezt ellenőrizze le és vegye figyelembe, mielőtt a fényszórókat beépíti.

Minden VW Golf VII modellbe beszerelhetem a VW Golf VII LEDriving fényszóróit?

A VW Golf VII LEDriving® fényszóróit a VW Golf VII ráncfelvarrás előtti (08/2012-2017) európai autómodellje szerint tervezték. Ez azt jelenti, hogy a gyártók helyi adaptációi hatással lehetnek a VW Golf VII LEDriving® fényszóróinak működésére.

A LEDHL103-as változatok az OEM halogén fényszórók, míg a LEDHL104-es változatok az OEM xenon fényszórók LED-es nappali menetfénnyel való helyettesítésére szolgálnak.

Mik a VW Golf VII LEDriving fényszórók GTI, BLACK és CHROME modellváltozatai közötti különbségek? Vannak műszaki különbségek is, vagy csak a kialakításukban térnek el?

A BLACK, CHROME és GTI verziók között az egyetlen különbség a foglalat eltérő bevonata. Műszaki szempontból valamennyi verzió azonos.

Van-e különbség a VW Golf VII LEDriving fényszórói között a jobb- és balkormányos járművek esetén?

A VW Golf VII LEDriving® fényszóróit a VW Golf VII európai autómodellje szerint tervezték. Ez azt jelenti, hogy a gyártók helyi adaptációi hatással lehetnek a VW Golf VII LEDriving® fényszóróinak működésére. A VW Golf VII LEDriving fényszórók nem alkalmasak a balkormányos közlekedésre.

Rendelkeznek a VW Golf VII LEDriving fényszórók SAE és CCC engedéllyel?

A VW Golf VII LEDriving fényszórói nem felelnek meg a SAE és CCC előírásoknak.

Kell-e további jóváhagyási dokumentum a VW Golf VII LEDriving fényszóróihoz (pl. ABE)?

Nincs szükség további dokumentumokra (az országra vonatkozó speciális jogi követelményeket nem figyelembe véve). Mindazonáltal a VW Golf VII LEDriving fényszórói rendelkeznek ECE-engedéllyel, és hivatalos dokumentációt is biztosítunk. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kollégákkal az osram@osram.hu e-mail-címen..

LEDriving XENARC: Golf VI generáció

Legális Európában LEDriving XENARC Golf VI fényszórókkal közúton vezetni?

A LEDriving XENARC Golf VI fényszórók maradéktalanul megfelelnek az ECE követelményeinek a halogén Golf VI fényszórók cseréjéhez. Az R6, R7, R48, R87 és R98 szerint engedélyezettek, ezért legálisan beépíthetők és használhatók Európában. Ez nem vonatkozik egyes országok speciális követelményeire a termék szabványos ECE tanúsítványa felett.

A fényszóró cseréjekor szükséges a járművön bármilyen átalakítást végrehajtani?

25W XENARC technológiánk azt jelenti, hogy nincs szükség átalakításra. Nem kell felszerelnie a fényszórómosó rendszert vagy a magasságállítót.

Kicserélhetem a LEDriving XENARC Golf VI fényszórókat saját magamnak?

A fényszórókat műszakilag megfelelően szakképzett személy cserélheti ki. Ideális esetben a spoilert két embernek kell szétszerelnie. Javasoljuk, hogy szakképzetlen személyek az átalakítást szervizben végeztessék el.

Szükséges valamilyen célszerszám az átalakításhoz?

Nincs szükség speciális célszerszámra. Minden csavar és szerelvény Torx bitfejjel, csavarhúzóval és villáskulccsal meglazítható.

Hogyan távolíthatom el az eredeti fényszóróhoz tartozó 10 tüskés szerelvényt?

A szerelvény óvatosan kiemelhető egy csavarhúzóval.

Szükséges beállítani a fényszórót beépítést követően?

A fényszóró fénykéve mintázatát szervizben kell ellenőriztetni, amennyiben szükséges, beállítani.

Számíthatok hibaüzenetekre a fedélzeti rendszerben beépítést követően?

A fényszóró cseréje nem vezet hibaüzenetekhez.

A LEDriving XENARC Golf VI-hez további két vörös vezeték is csatlakozik. Ezeket hová kell bekötni?

Ezeket a vezetékeket a jármű akkumulátorának pozitív termináljához kell csatlakoztatni. Csatlakozás nélkül leromlik a funkció, és hibaüzenetek jelenhetnek meg a fedélzeti számítógépen.

Rendelkeznek a fényszórók sarokfény funkcióval?

A fényszóró nem rendelkezik sarokfény funkcióval.

A fényszóróim bepárásodnak belülről. Normális ez, és hogyan előzhető meg?

Mivel a nedvesség esőben vezetés vagy autómosáskor magasnyomású mosó használata esetén bejuthat a fényszórókba, a fényszórók kis mértékű párásodása nem számít minőségi hibának. A fényszórók átmeneti időjárásban is bepárásodhatnak. Ezt a keringő levegő rövid időn belül eltünteti.

A bepárásodott autólámpák gyakori oka a helytelenül használt nagynyomású vízsugár autómosás közben. Ezért javasoljuk, hogy a vízsugarat soha ne irányítsa közvetlenül a fényszórókra, és tartson legalább 30 cm távolságot a járműtől.

Működnek a LEDriving XENARC Golf VI fényszórók ügyfélspecifikus kódolással is?

A LEDriving XENARC Golf VI fényszóró elektronikáját gyárilag kódolt járműveken tervezték és érvényesítették. Az OSRAM ezért nem tudja garantálni, hogy a módosított kódolású járműveken is megfelelően fognak működni. Kérjük, ezt ellenőrizze le és vegye figyelembe, mielőtt a fényszórókat beépíti.

Beépíthetem a LEDriving XENARC Golf VI fényszórókat bármilyen VW Golf VI modellbe?

A LEDriving XENARC Golf VI fényszórókat a VW európai autómodellje alapján tervezték. Ez azt jelenti, hogy a gyártók helyi igazításai befolyásolhatják a LEDriving XENARC Golf VI fényszórók funkcióját.

Mik a GTI, BLACK és CHROME modellek LEDriving XENARC Golf VI fényszórói közötti különbségek? Vannak műszaki különbségek is, vagy csak a kialakításukban térnek el?

A BLACK, CHROME és GTI verziók között az egyetlen különbség a foglalat eltérő bevonata. Műszaki szempontból valamennyi verzió azonos.

Van a jobb- és balkormányos közlekedés miatt különbség a LEDriving XENARC Golf VI fényszórók között?

A LEDriving XENARC Golf VI fényszórókat a VW európai autómodellje alapján tervezték. Ez azt jelenti, hogy a gyártók helyi igazításai befolyásolhatják a LEDriving XENARC Golf VI fényszórók funkcióját. A LEDriving XENARC Golf VI fényszórókat nem lehet baloldali közlekedésben használni.

Rendelkeznek a LEDriving XENARC Golf VI fényszórók SAE és CCC engedéllyel?

A LEDriving XENARC Golf VI fényszórók nem felelnek meg a SAE és CCC követelményeinek.

Szükséges kiegészítő engedélyező dokumentum a LEDriving XENARC Golf VI fényszórókhoz (pl. ABE)?

Nincs szükség további dokumentumokra (az országra vonatkozó speciális jogi követelményeket nem figyelembe véve). Mindazonáltal a VW Golf VI LEDriving XENARC fényszórói rendelkeznek ECE-engedéllyel, és hivatalos dokumentációt is biztosítunk. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kollégákkal az osram@osram.hu e-mail-címen.

LEDriving XENARC fényszórók: Ford Focus 3

Legális Európában LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórókkal közúton vezetni?

A LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórók maradéktalanul megfelelnek az ECE követelményeinek a halogén Ford Focus 3 fényszórók cseréjéhez. Az R6, R7, R48, R87 és R112 előírások szerint engedélyezettek, ezért legálisan beépíthetők és használhatók Európában. Ez nem vonatkozik az egyes országok speciális, a termék szabványos ECE tanúsítványán túlmenő követelményeire.

Miért van szükség külön csatlakozásra a biztosítékdobozhoz?

A Ford Focus 3 LEDriving XENARC fényszórói LED nappali menetfényt tartalmaznak, ami a Ford Focus 3 halogén változatában nincs jelen, ezért a jelet a biztosítékdobozból kell kapnunk.

Egyedül is kicserélhetem a Ford Focus 3 LEDriving XENARC fényszóróit?

A fényszórókat műszakilag megfelelően szakképzett személy cserélheti ki. Ideális esetben a spoilert két embernek kell szétszerelnie. Javasoljuk, hogy szakképzetlen személyek az átalakítást szervizben végeztessék el.

Szükséges valamilyen célszerszám az átalakításhoz?

Nincs szükség speciális célszerszámra. Minden csavar és szerelvény Torx bitfejjel, csavarhúzóval és villáskulccsal meglazítható.

Hogyan távolíthatom el az eredeti fényszóróhoz tartozó 10 tüskés szerelvényt?

A szerelvény óvatosan kiemelhető egy csavarhúzóval.

Szükséges beállítani a fényszórót beépítést követően?

A fényszóró fénykéve mintázatát szervizben kell ellenőriztetni, amennyiben szükséges, beállítani.

Számíthatok hibaüzenetekre a fedélzeti rendszerben beépítést követően?

A fényszóró cseréje nem vezet hibaüzenetekhez.

A Ford Focus 3-hoz tartozó LEDriving XENARC fényszórókhoz további 2 piros vezeték is csatlakozik. Ezeket hová kell bekötni?

Ezeket a vezetékeket a jármű akkumulátorának pozitív termináljához kell csatlakoztatni. Csatlakozás nélkül a funkció elromlik, és hibaüzenetek jelenhetnek meg a fedélzeti számítógépen.

Rendelkeznek a fényszórók sarokfény funkcióval?

A fényszóró nem rendelkezik sarokfény funkcióval.

A fényszóróim bepárásodnak belülről. Normális ez, és hogyan előzhető meg?

Mivel a nedvesség esőben vezetés vagy autómosáskor magasnyomású mosó használata esetén bejuthat a fényszórókba, a fényszórók kismértékű párásodása nem számít minőségi hibának. A fényszórók átmeneti időjárásban is bepárásodhatnak. Ezt a keringő levegő rövid időn belül eltünteti.

A bepárásodott autólámpák gyakori oka a helytelenül használt nagynyomású vízsugár autómosás közben. Ezért javasoljuk, hogy a vízsugarat soha ne irányítsa közvetlenül a fényszórókra, és tartson legalább 30 cm távolságot a járműtől.

A VW Golf VII LEDriving fényszórói ügyfélspecifikus kódolással is működnek?

A LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszóró elektronikáját gyárilag kódolt járműveken tervezték és érvényesítették. Az OSRAM ezért nem tudja garantálni, hogy a módosított kódolású járműveken is megfelelően fognak működni. Kérjük, ezt ellenőrizze le és vegye figyelembe, mielőtt a fényszórókat beépíti.

Minden Ford Focus 3 modellbe beszerelhetem a Ford Focus 3 LEDriving XENARC fényszórókat?

A LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórókat a Ford Focus európai autómodellje alapján tervezték. Ez azt jelenti, hogy a gyártók helyi igazításai befolyásolhatják a LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórók funkcionalitását.

Van a jobb- és balkormányos közlekedés miatt különbség a LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórók között?

A LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórókat a Ford Focus 3 európai autómodellje alapján tervezték (2010-11/2014). Ez azt jelenti, hogy a gyártók helyi igazításai befolyásolhatják a LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórók funkcionalitását. A LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórókat nem lehet jobb oldali közlekedésben használni.

Rendelkeznek a LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórók SAE és CCC engedéllyel?

A LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórók nem SAE- és CCC-kompatibilisek.

Kell-e további jóváhagyási dokumentum a LEDriving XENARC Ford Focus 3 fényszórókhoz (pl. ABE)?

Nincs szükség további dokumentumokra (az országra vonatkozó speciális jogi követelményeket nem figyelembe véve). Mindazonáltal a Ford Focus 3 LEDriving XENARC fényszórói rendelkeznek ECE-engedéllyel, és hivatalos dokumentációt is biztosítunk. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kollégákkal az osram@osram.hu e-mail-címen.

Van különbség a Ford Focus 3 és a Ford Focus MK3 között?

Nem, ez ugyanaz a fényszóró-generáció.

LED-es olvasólámpák: ONYX COPILOT

Mi a különbség az M-7 és az L-7 között?

Az OSRAM az ONYX COPILOT két változatát kínálja: az M-7-et és az L-7-et.

ONYX COPILOT M-7: teljesen felszerelt változat, pl. teherautó fülkéjéhez. A 20 lm fényteljesítményű lámpa kellemesen meleg és csillogásmentes fényű, a szivargyújtóról működtethető, hossza 37 cm. Az M-7 változat minden szivargyújtó foglalatba csatlakoztatható.

ONYX COPILOT L-7: A 20 lm fényteljesítményű lámpa kellemesen meleg és csillogásmentes fényű, műanyag alappal a fix csatlakoztatáshoz. A hossza 37 cm.

Ha további segítségre van szüksége, forduljon bátran az OSRAM Műszaki Ügyfélszolgálatához (automotive-service@osram.com).

Alkalmas a termék személygépkocsikhoz (12 V) és tehergépjárművekhez (24 V)?

Igen, a termék alkalmas 12 V és 24 V-os energiaellátó rendszerekhez.

LED-es vészjelző lámpák: LEDguardian

Mik a különböző üzemmódok? Rendelkezik keresőfény funkcióval?

16 hosszú élettartamú LED-es lámpával felszerelve, a lámpa három különböző üzemmóddal rendelkezik: villogó, állandó fény vagy keresőfény funkcióval.

Mi a figyelmeztető fény színe?

A LEDguardian ROAD FLARE figyelmeztető fénye narancssárga színű, amelyet 360°-ban bocsát ki. Távolról észrevehető, és meghatározó információt tud szolgáltatni veszély esetén az adott veszélyforrásról. A LEDguardian ROAD FLARE nem engedélyezett figyelmeztető fényként a Német Közúti Közlekedés Engedélyezési Szabályzat (StVZO) értelmében.

Mik a különböző üzemmódok? Rendelkezik keresőfény funkcióval?

A LEDguardian SAVER LIGHT PLUS egy zseblámpa, munkalámpa és figyelmeztető lámpa egyetlen termékben. Emellett ez a praktikus, „mindent egyben” termék vészhelyzeti ablaktörő kalapácsként és biztonságiöv-vágóként is használható.

További kérdései vannak?

Szolgáltatások

Információk termékeinkről