Környezetszimulációs központ

A környezeti tényezők nagy mértékben befolyásolják a termélk jellemzőit és funkcióit az élettartama során. Az ilyen jellemzők javításának megalapozásához a termék viselkedését szimulálni lehet a mesterségesen kialakított környezetben, ezáltal pontos adatokat gyűjtve a termék öregedési folyamatáról.

Laboratóriumunk akkreditációjával képesek vagyunk megfelelni a mérési folyamatok globális szabványainak és garantálni ezeket. Nagy pontosságú vizsgálati eredmények csak a folyamatok folyamatos figyelemmel kísérésével érhetők el.

OSRAM Herbrechtingen Automotive Services - valós körülmények között teszteli az autóvilágítási termékeket

A DIN EN ISO / IEC 17025 szabványnak megfelelő akkreditáció

2013 óta laboratóriumunk akkreditálva van, mint tesztelő laboratórium környezeti szimulációkhoz

A laboratórium szolgáltatásainak köre a következő vizsgálati módszereket fedi le:

Klímaelemzés

Az éghajlati kamrában olyan környezeti tényezőket szimulálunk, mint a hőmérséklet vagy a páratartalom ingadozása, és teszteljük azok hatását a termékek funkcionális képességére.

Korróziós elemzés / gázvizsgálatok

Korróziós elemzés / gázvizsgálatok

Ellenőrizzük az ipari anyagok, alkatrészek és / vagy rendszerek korróziós atmoszférával szembeni ellenálló képességét. A sóporlasztási tesztek mellett ártalmas gázvizsgálatokat is kínálunk a kondenzációs és különféle szárazgázos eljárások során.

Rezgéselemzés

Rezgéselemzés

A termék életciklusa során különféle mechanikai terheléseknek van kitéve. Ez vonatkozhat mind a szállításra, mind a normál működésre. Annak biztosítása érdekében, hogy a termék képes legyen ellenállni az ilyen terheléseknek, ezeket a vizsgálati laboratóriumban vibrációs tesztekkel szimuláljuk..

Sokkteszt Magas G

Sokkteszt Magas G

Mechanikai ütésvizsgálatok végrehajtásával meg tudjuk vizsgálni azokat a körülményeket, amelyek a terméket befolyásolhatják szállítás közben vagy későbbi használat esetén.

Szállítási szimulációs / csomagolási teszt

Szállítási szimulációs / csomagolási teszt

Szakértőink nem csak csomagolási teszteket vagy szállítási szimulációkat végeznek, hanem tanácsokkal is ellátják, hogy a termékéhez a megfelelő csomagolást tudja kifejleszteni.

Nagy sebességű felvétel

Nagy sebességű felvétel

A MotionPro X rendszerünk dinamikus rögzítési lehetőségek széles spektrumát kínálja, amelyek lehetővé teszik a nagy sebességű folyamatok kutatását és elemzését.

Hordozható mérési adatok rögzítése

Hordozható mérési adatok rögzítése

A megbízható termékek kifejlesztéséhez fontos, hogy pontos ismeretekkel rendelkezzünk a későbbi használat során előforduló terhelési profilokról. A terhelés mérésével a helyszínen és valós használat mellett mérjük és elemezzük a releváns környezeti és üzemi terheléseket.

Szakító- és nyomáspróba

Szakító- és nyomáspróba

Az anyagvizsgálatban és a minőségbiztosításban nyújtunk húzó- és nyomópróbákat, pl. tesztek előre gyártott tápvezetékeken, dugókon, alkatrészeken és még sok minden máson. Mechanikai tesztjeink, például feszültség, összenyomódás és hajlítás, valamint a behelyezési, húzási és tartási erők meghatározása különféle módon alkalmazható az anyagokra és az alkatrészekre

Kőfelverődési teszt

Kőfelverődési teszt

Az autóiparban többrétegű festékrendszereket alkalmaznak a karosszéria védelmére. A felületi anyag, kavics és egyéb hatással van ezekre a bevonatokra, ahol az egyes vagy az összes réteg lepattanhat az aljzatról. A kőfelverődési teszt a bevonatok tartósságának vizsgálatára szolgáló szabványosított vizsgálati módszer, amelyet a járműgyártók sokféle szabványa követel meg.

Mikroszkópos tesztek

Mikroszkópos tesztek

A laboratóriumban található modern mikroszkópberendezések segítségével meg lehet határozni és dokumentálni a tárgyak legkisebb módosításait is.

Nap szimuláció

Nap szimuláció

Napszimulációs rendszerünkkel újrateremtjük a napfény természetes spektrumát. Ezzel a napfény kombinálható a hőmérséklettel és a páratartalommal. Ily módon képesek vagyunk szimulálni az alkatrészek öregedését.

IP védelmi osztály

IP védelmi osztály

Az IP védettség kód leírja a burkolat vagy a termék védelmét a szilárd idegen testek behatolása, a veszélyes részekkel való érintkezés és a víz behatolása ellen. A különböző típusú hatások egyes IP osztályokra vannak felosztva.

Kigázosodási teszt

Kigázosodási teszt

Szerves vegyületeken alapuló anyagok, például műanyagok és ragasztók használata nagy lehetőségeket ígér a jövő termékei számára. Ezek az anyagok azonban kockázatot is jelentenek a kigázosodás problémája miatt. Kísérleti tesztünk hamarabb megmutatja a hosszú távú használat miatti hatásokat.

A vezérlőegységek elektromos vizsgálata

A vezérlőegységek elektromos vizsgálata

Az elektronika és a szoftver a gépjárművek nélkülözhetetlen alkatrészévé vált. Ezért a fejlesztési eredmények ellenőrzése nemcsak a mechanikus rendszereket, hanem az elektronikus vezérlő egységeket és azok szoftvereit is magában foglalja. A nagymértékben hálózatba kapcsolt rendszerek bonyolultsága magas követelményeket támaszt a tesztfolyamatokkal és a teszteszközökkel szemben. Szisztematikus és átfogó tesztekre van szükség a fejlesztés minden szakaszában.

Fotometria

Fotometria

Különféle fotometrikus méréseket kínálunk. A szabványnak megfelelő mérési tartományunk a lámpák és lámpatestek fényáramának meghatározásától a jármű fényszóróinak fotometriai vizsgálatáig terjed az SAE, valamint az ECE előírások szerint.

Analitika

A környezeti és termékanalízis területén szerzett tapasztalataink a folyamatanalitikai módszerek széles spektrumával párosulva nemcsak megbízható adatokat kínálunk ügyfeleinknek, hanem komplett megoldásokat is , ideértve az egyetlen forrásból történő tanácsadást is.

A laboratóriumban található modern mikroszkópberendezések segítségével meg lehet határozni és dokumentálni a tárgyak legkisebb módosításait is. A fotó opció segíti az ügyfeleket abban, hogy saját következtetéseiket levonhassák az eredményekből, amihez a mellékelt tesztjelentés kiegészítéseként szolgál.

Kapcsolat

Környezetszimulációs laboratórium
Sammr Nasrallah-Goldberg
An der Bahnbrücke, 89542 Herbrechtingen