Álljon készen, hogy szenvedélyét kivigye az utakra!

Prémium minőségű világítás, autóápolási termékek és felszerelések veterán autókhoz

Útmutató veteránautó-tulajdonosoknak a menetkész állapothoz

Van valami különleges abban, ha olyan autót birtokol, amelynek megvan a saját élettörténete. A karosszéria minden hajlata egy darab történelem, és az óra minden egyes kilométere külön történetet mesél. Annak érdekében, hogy története folytatódhasson, fel kell készülnie mindenre, ami az úton Önre vár.

Ez a veteránautó-tulajdonosok számára készült útmutató a legfontosabb tippjeinket tartalmazza, valamint prémium minőségű OSRAM világítási és autóápolási termékek, illetve felszerelések választékát, amelyek segítenek abban, hogy járművét továbbra is biztonságosan vezethesse és a jármű megőrizhesse jó kinézetét.

Álljon készen a javításra!

Alapkészlet autómeghibásodáshoz

Amennyiben csak ritkán vezet, a gumiabroncsok leereszthetnek. De ha a TYREinflate 4000 ott van a csomagtartójában, ez soha nem fog problémát okozni.

Veteránautó-tulajdonosként számíthat arra, hogy időnként szivárgás fordul elő. Mindig tartson magánál olajat, fékfolyadékot, sebességváltó folyadékot és vizet.

Ha pedig éjszaka kell folyadékcserét vagy út menti javítást elvégeznie, akkor szüksége lesz a LEDinspect SLIM 500-ra és a LEDinspect WEARABLE NECKLIGHT.

Álljon készen a védelemre!

Karbantartás és biztonsági korszerűsítés

A veterán autók esetében szeretjük az eredeti alkatrészeket, de a lámpák korszerűsítése képezi az egyetlen kivételt a szabály alól. Akár a klasszikus vintage megjelenést részesíti előnyben, akár a NIGHT BREAKER LED modern stílusát választja, a világítás korszerűsítése még soha nem volt ilyen csábító.

Az akár 230%-kal nagyobb fényerővel rendelkező1, közúton legálisan használható2 NIGHT BREAKER LED cserelámpák megkönnyítik a biztonságos éjszakai vezetést. Ezenkívül stílusosan is néznek ki.

2700 K-es melegfehér színhőmérsékletével a LEDriving HL Vintage3 stílusos régimódi megjelenést kölcsönöz járművének. A járművezetők úgy élvezhetik a LED-technológia előnyeit, hogy az nincs negatív hatással a veterán autók megjelenésére.

A gumiborítások és -tömítések idővel kiszáradhatnak és meggyengülhetnek. De ha gumiápoló szerrel kezeli őket, akkor rugalmasak és erősek maradnak.

Legyen lenyűgöző!

Autóápolási termékek és kiegészítők

Az egyik fő ok, amiért szeretjük a veterán autókat, a megjelenésük. Annak érdekében, hogy veterán autója újszerű állapotban maradjon, gondoskodjon a következőkről:

Gumiabroncs-tisztító, műanyagtisztító, ablaktisztító, polírozóanyag, elektromos polírozó, festék- és bőrjavító készlet.

Típustól függően a kiváló minőségű üléshuzatok javíthatják a járműbelső kinézetét és megóvhatják az eredeti kárpitozást.

Védje az eredeti járműbelsőt a napsugárzástól, és használjon UV-védő tisztítóspray-t az üléseken és a műszerfalon.

Álljon készen minden körülményre!

Tippek az időjárás elleni védekezésre

Még ha van is otthon garázsa, előfordulhat, hogy kénytelen lesz a szabadban parkolni. Ezért minden veteránautó-tulajdonosnak rendelkeznie kell vízálló autóhuzattal, amely megvédi az autót a portól és a rozsdától.

Amikor a bogarak és a kosz felhalmozódik a hűtőrácson, a veterán autók könnyen túlmelegedhetnek. Ennek elkerülése érdekében néhány havonta mossa le a motorblokkot nyomótömlővel.

A régi autókban az akkumulátor hajlamosabb a hidegben lemerülni. A Batterycharge 906 hideg időjáráshoz való töltési módja megvédi akkumulátorát az alacsony hőmérséklettől.

További tippek

  • A régi autók számára hasznosak a védőadalékok. Ha az Ön veterán autója ilyen típus, az üzemanyag-adalékokkal csökkentheti a kopás mértékét.
  • Az autórádiója kazetta lejátszására képes? Számos ismert gyártó kínál hangrendszereket veterán autókhoz, amelyek úgy néznek ki, mint az eredeti, de a legújabb digitális technológiával rendelkeznek.
  • Hosszú tárolás előtt fújja fel a gumiabroncsokat a normál nyomásérték fölé, hogy elkerülje a laposra deformálódott részek kialakulását. Csak ne felejtse el újra csökkenteni a nyomást, mielőtt újra vezetne.
  • Régen az autók nem rendelkeztek holttértükörrel. Szerencsére ma már számos járműtípushoz létezik utólagosan felszerelhető aszférikus tükörlencse. Szükség esetén kis méretű, öntapadós, nagy látószögű tükröt is rögzíthetünk a meglévő tükörüvegre.

Fedezze fel a veterán autók számára készült menetkész termékeinket

1 Az EGB R112 minimumkövetelményeihez képest. Ráadásul 50%-kal kisebb mértékű káprázás.
2 Jóváhagyással rendelkező LED-fényforrás – csak azokra az országokra vonatkozik, ahol létezik jóváhagyás, vagy ahol létezik egyenértékű jóváhagyás, valamint a kompatibilitási listán jelenleg szereplő járműtípusokra és világítási funkciókra. További részletekért lásd: www.osram.com/nb-led
3 Ezek a termékek nem rendelkeznek EGB-jóváhagyással, és közúton való bármiféle külső alkalmazásuk tilos. Közúton való használatuk az üzemeltetési engedély bevonásához és a biztosítás elvesztéséhez vezet. Számos ország tiltja ezen termékek értékesítését és használatát. További információkért forduljon a helyi forgalmazóhoz.