Épp úgy, mint kedvenc csapata, előfordulhat, hogy autójának világítása is cserbenhagyja.

Ellenőrizze és cserélje

Ne hagyja, hogy a kiégett izzó elrontsa a jókedvét! A legtöbb sofőr csak akkor cseréli az izzót, ha az teljesen tönkrement. Ez hiba. Mivel a fényerősség az idő múlásával tompul, a fény minősége romlik. Ennek eredményeképpen az éjszakai látótávolság csökken és a minket körülvevő világ élessége homályosodik.

Mi történik amikor a fényszóró öregszik?

Mindig ellenőrizze a fényszórókat

Számos ország lehetőséget kínál az autósoknak, hogy teszteljék a fényszóróikat – a Látni és látszani kampányban ősszel erre Magyarországon is lehetőséget biztosítanak. Ellenőriztesse fényszórója tökéletes működését!

De létezik néhány egyszerű vizsgálat és karbantartás, amely otthon is elvégezhető. Így ellenőrizze fényszórói megfelelő működését:

• A fényszórói idővel mattulnak. Tehát ügyeljen arra, hogy a lencséket rendszeresen tisztítsa és fényesítse – különösképpen mielőtt vizsgálatra viszi.

• Rendszeresen ellenőrizze az autó minden világítását, beleértve az ikonokat, a jelzéseket és a belső lámpákat. Kérjen meg egy másik személyt, hogy ellenőrizze külső lámpáit felkapcsolt állapotban – különösen a féklámpáit.

• Ha közel parkol egy falhoz és felkapcsolja a világítást, visszajelzést kaphat, hogy az megfelelő-e.

Ismerje meg az OSRAM járművilágítási portfóliót

Az OSRAM lámpa a különböző teljesítmények, formák és fénykéve minták segítségével erős fényt hozhat akár a világ legsötétebb sarkaiba is.

Termékkatalógus Lámpakereső

Ellenőrizte a lámpákat?

Ne felejtse el: