Akár a cipőt, az izzót is jobb párban cserélni

Mindig párban cserélje

A legtöbb ember csak egy törött vagy kiégett lámpát cserél. Azonban akár a zoknit és cipőt, a fényszórót is mindig jobb párban cserélni. A csupán egyik meghibásodott lámpa cseréje kiegyensúlyozatlan vagy kiszámíthatatlan fénysugarat eredményezhet, amely komoly veszélyt okozhat az Ön vagy más vezetők számára. Autóját úgy tervezték, akkor működik a legjobban, amikor mindkét lámpa egyformán világít. Csak ebben az esetben élvezheti a kombinált fényszóró összes előnyét.

Kettő szükséges

Autóipari szakemberek egyhangúan azt javasolják, hogy a fontos autóalkatrészeket együtt cseréljük. Fékeket, lengéscsillapítókat, ablaktörlő lapátokat és természetesen a fényszórókat mindig párban cseréljük. Elvégre ezek mind ugyanazon hatásoknak vannak kitéve ugyanannyi ideig. Az is fontos, hogy figyelembe vegyük a környezeti hatásokat. Nem csak kockázatos egyenlőtlen fényszórókkal vezetni, ha az egyik lámpa kiég, a másik is hamarosan követni fogja – ami egy helyett kétszer annyi üzemanyagot és időt jelent a szerelőig.

Egy meghibásodott lámpa cseréje kiegyensúlyozatlan fényhez vezethet

• Az úttest nem lesz megfelelően megvilágítva.

• Autója kevésbé lesz látható a közeledő autósok számára. Egy súlyosan kiegyensúlyozatlan fény, egy motorkerékpárossal való összetévesztést eredményezhet, ami súlyos következményekkel jár.

Ha egy lámpa tönkre megy, a másik sem várat magára sokáig

• Mindkét lámpát ugyanazon hatások érik, így azok egyszerre használódnak el. Ne kövesse el azt a hibát, hogy csak az egyik izzót cseréli, míg a másik közelíti élettartama végét. Megspórolhat egy szerelőhöz vagy kereskedőhöz vezető utat.

Válassza ki a megfelelő világítást az OSRAM Autóipari portfólióból

Az OSRAM innovatív sokrétű termékskálája szigorú teszteken esett át a legszélsőségesebb körülmények között, ezzel teljes nyugalmat garantál.

Termékkatalógus Lámpakereső

Párban cserélte?

Ne felejtse el: