Télen is legyen útra készen

Világítási, autókarbantartási- és felszerelési termékek prémium minőségben

Útmutató a téli utakon való készenléthez


Hamarosan itt a „sötét évszak” – ideje felkészülni arra, ami előttünk áll. Legyen szó rossz látási viszonyok között történő vezetésről vagy heves esőzésről, lemerült akkumulátor javításáról vagy csúszós helyzet kezeléséről.


Ez a hasznos útmutató tartalmazza a legfontosabb téli közlekedésbiztonsági tippjeinket, valamint a prémium autóvilágítási, autóápolási és felszerelési termékek választékát, amelyek biztosítják, hogy minden kihívásra felkészülten tudjanak reagálni a téli időszakban.

Készüljön fel a szélsőséges időjárásra

Téli vezetési tippek

A téli gumik nem csak a hóra valók. Jobb tapadást, fékezést és kanyarodást biztosítanak minden hideg időjárási körülmény között legyen az nedves, jeges vagy száraz. Ha azonban havazásra számít, feltétlenül csomagolja be a hóláncot.

A hidegebb hőmérséklet általában sűrű ködöt hoz. Ilyen körülmények között vezessen óvatosan, és kapcsolja be a ködlámpát vagy a nappali menetfényt. Legyen óvatos a távolsági fényszórók használatával. Több tükröződést okozhatnak, és még jobban elhomályosíthatják a látását.

Vezetés közben is fontos a kellemes környezet. A hideg azonban nem kedvez az akkumulátoroknak. Az akkumulátor további megterhelésének elkerülése érdekében hagyja a generátort néhány percig tölteni, mielőtt bekapcsolja a fűtést vagy az ülésmelegítőket.

Készüljön fel az útra

Utazás előtti ellenőrzés

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze járművét, mivel a gumiabroncsok leengedhetnek, és az akkumulátorok lemerülhetnek hideg időben. A BATTERYcharge 904 speciális töltési móddal rendelkezik, amely megvédi az akkumulátort a hideg időben.

A TYREinflate 450 tökéletes otthoni használatra és sötétben – a LED lámpának köszönhetően. Ne felejtsen el utántölteni fagyállót, és győződjön meg arról, hogy az ablaktörlő tökéletes állapotban van.

Kiégett fényszóróval vezetni soha nem jó ötlet. De télen ez különösen veszélyes. Tartson néhány tartalék lámpát az autóban, és szánjon néhány másodpercet a lámpák ellenőrzésére, mielőtt elindulna. És emlékezzen; ha az egyik oldalon lévő lámpa kiégett, mindig cserélje ki mindkettőt. Tekintse meg kiváló minőségű lámpáink széles választékát halogén, xenon és LED alkalmazásokhoz.

Készüljön fel a javításra

Téli javító készlet

Ha fagyos hideg van, vagy zuhog, az olyan egyszerű dolog, mint az abroncscsere, komoly kihívást jelenthet. A szokásos javítókészleten kívül gondoskodjon esőkabátról, extra ruháról, meleg és vízálló kesztyűről, takaróról és egy lapátról.

A rövid nappalok és a rossz látási viszonyok miatt jó ötlet egy szerelő lámpát az autóban tartani. A LEDinspect MINI 250 kiválóan alkalmas téli út menti javításokhoz. Por- és vízálló, mágneses aljzattal és hátlappal, valamint akasztóhoroggal rendelkezik – így a kezeit melegen tarthatja, miközben átvizsgálja járművét.

Ha le kell állnia, ne hagyatkozzon a féklámpákra, hogy figyelmeztesse a többi közlekedőt. Használja a LEDguardian ROAD FLARE Signal V161-ot, amely erőteljes, 360°-ban villogó fénnyel rendelkezik a jobb láthatóság érdekében.

Legyen felkészült a „sötét évszakra”

Láthatósági tippek

A fényszórók idővel elhalványulnak. Évente legalább egyszer végezzen professzionális fényerő-tesztet, ideális esetben októberben, mielőtt túlságosan sötét lesz.

A víz és a hó vakító fényt kelt az utakon, éjszaka, de nappal is. Legyen óvatos, csökkentse a sebességet, és csak nagyon sötét utakon használja a távolsági fényszórót, ha nincs szembejövő forgalom. Ha problémái vannak az éjszakai látással, érdemes megfontolni egy tükröződésmentes bevonattal ellátott szemüveg vásárlását.

Ha rendszeresen kivilágítatlan vidéki utakon vezet, a fénysáv felszerelése az autó tetejére javítja a látást és a láthatóságot gyenge fényviszonyok mellett. Az közúton legálisan használható LEDriving Lightbar VX1000-CB DR SM4 kiváló minőségű anyagokból készült, így könnyű és ellenáll a rossz időjárási viszonyoknak.

Készüljön fel téli kiruccanásokra

Hogyan közlekedjünk biztonságosan

Ha télen kimegy a városból, puha, nedves talajjal találkozhat. Csomagoljon okosan, utazzon könnyeden, és mindig vigyen magával zseblámpát. A LEDguardian SAVER LIGHT PLUS fényes, vízálló, és vészkalapácsként, valamint biztonsági övvágóként is használható.

Ha nagy távolságokat vezet, mindig tartsa az üzemanyagtartályt a tartalék szint felett. Ez lehetővé teszi, hogy a motort melegen tartsa – arra az esetre, ha vihar vagy köd miatt le kell állnia. Mielőtt elindulna, ellenőrizze az időjárás-előrejelzést, és ha lehetséges, készítsen rugalmas terveket.

További tippek

  • Ha jeges utakon vezet, tartson a csomagtartójában egy zsák homokot vagy cicaalkot. Használhatja a gumiabroncsok alatti jobb tapadás biztosítására csúszós helyzetben.
  • Ha elektromos járművet vezet, és új várost fedez fel, töltsön le egy alkalmazást, amely megjeleníti az összes töltési helyet.
  • Ha autójában szövet szőnyegek vannak, télen fedje le vagy cserélje le gumiszőnyegre, hogy megvédje a víz által okozott károktól.
  • Baleset esetén a rossz időjárás lelassíthatja a reakcióidőt. Tartson magánál több nem romlandó élelmiszert és egy teljes készlettel ellátott elsősegély-készletet.

Fedezze fel útra kész termékeinket

1 Kérjük, vegye figyelembe a Németországon kívüli országokban a kiegészítő figyelmeztető lámpák közúti forgalomban történő használatára és működésére vonatkozó előírásokat és törvényeket.
2 A minimális ECE R112 követelményekhez képest. Ráadásul 50%-kal kevesebb tükröződés.
3 Jóváhagyott LED-es fényforrás – csak azokra az országokra vonatkozik, ahol van jóváhagyás, vagy amelyekre egyenértékű jóváhagyás vonatkozik, valamint a kompatibilitási listán jelenleg felsorolt ​​járműmodellekre és világítási funkciókra. További részletekért látogasson a: www.osram.com/nb-led.
4 Az OSRAM LEDriving távolsági fényszórók az ECE-előírások szerint jóváhagyottak, ezért közutakon való használatra telepíthetők és üzemeltethetők. Figyelem: Különleges telepítési előírások érvényesek. A termék ECE jóváhagyásán túlmenően be kell tartani az egyes országok egyedi speciális követelményeit és jogszabályait.