OSRAM: Már több mint 100 éve szenvedélyünk a fény.

A müncheni székhelyű OSRAM világelső a gépjárművilágítás területén és világviszonylatban vezető világítástechnikai gyártó, több mint 100 éves tapasztalattal. A portfólió a félvezető-technológián alapuló high-tech alkalmazásoktól, például az infravörös vagy lézervilágítástól, az épületek és városok intelligens és összefüggően működő világítástechnikai megoldásaiig terjed. Az OSRAM High-tech vállalkozásként a digitális kor emberének életminőségét teszi jobbá.

A világítástechnológia területén hosszú ideje folytatott innováció hagyománya formálja identitásunkat. Legyen az lézervilágítás gépkocsikhoz, nagyobb biztonság az íriszfelismerésnek köszönhetően, vagy intelligens módon összekapcsolt világítás, a jövőt alakítjuk a látható és láthatatlan fény területén kínált megoldásainkkal. Innovációs képességünket új területeken vetjük be. Az OSRAM sikertörténetének következő fejezetére példaként hozható chip-gyártási szakértelmünk kereskedelmi hasznosítása, valamint újszerű alkalmazásaink a látható és láthatatlan fényspektrumban.

Az OSRAM 2016-ig különböző üzletágak együttesén keresztül szolgálta ki professzionális és magán ügyfeleit egyaránt. Az egyes üzleti egységek maximális piaci hatásának eléréséhez mára ezek az üzleti szegmensek két különálló egységben működnek. Ennek megfelelően az OSRAM 2016-ban eladta általános világítási üzletágát az újonnan alapított LEDVANCE vállalatnak.

„A tranzakció mérföldkő az OSRAM high-tech szereplővé válásának útján a világítástechnikai iparágban.”

Dr. Olaf Berlien, az OSRAM Licht AG vezérigazgatója

Bővebben az új struktúráról, valamint az OSRAM és a LEDVANCE portfólióiról:

Az OSRAM a fény digitális jövőjére összpontosít üzletágaival: Speciality Lighting (Speciális világítás és járművilágítás), Projection Lamps and Event Lighting (Vetítőlámpák és rendezvényvilágítás), Opto Semiconductors (Opto félvezetők - beleértve a közösen forgalmazott LED-eket, infravörös és a lézerkomponensű termékeket), Lighting Solutions & Systems (Világítási megoldások és rendszerek, elektronikai komponensekre és minőségi fényre koncentráló projektek üzleti megoldásai), valamint a nagykereskedelmi üzletág.

A LED-es és a hagyományos fényforrásokat már a LEDVANCE vállalat forgalmazza, ide tartoznak smart home termékei és a LEDVANCE lámpatestei (OTC).

A 2016. július 26-án kiadott sajtóközlemény az általános világítással foglalkozó üzlet értékesítéséről

Az OSRAM innovatív világítástechnikai megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az alábbi területeken:

Speciális világítás

 • Járművilágítás (üzleti és magánügyfelek számára)
 • Vetítőlámpák (üzleti és magánügyfelek számára)
 • Rendezvényvilágítás

Opto félvezetők

 • LED komponensek (beleértve az infravörös) és lézer diódák
 • Minden alkalmazási területen: a járműlámpáktól, a szórakoztatóelektronikától és ipartól egészen az általános világításig

Világítástechnikai megoldások és rendszerek

 • Professzionális világítástechnikai megoldások olyan alkalmazási területeken, mint az iroda, az ipar, a smart city, a kiskereskedelem és a sport (üzleti és OEM ügyfelek számára)
 • Lámpatestek, világításvezérlés és szoftver, valamint átfogó szolgáltatások (projektek és megoldások)
 • Kiskereskedelmi forgalomban kapható/szabványos OSRAM márkájú lámpatestek (nagykereskedelmi üzletág)
 • Dinamikus világítástechnikai megoldások
 • Digitális rendszerek – LED fénygenerátorok és modulok, LED-meghajtó áramkörök és előtétek hagyományos lámpákhoz
 • Fényvezérlési rendszerek és intelligens világítástechnikai termékek
 • LED és hagyományos fényforrások az OEM lámpatestgyártók számára
 • LIGHTIFY IoT platform és szolgáltatások
 • Professzionális LIGHTIFY megoldások

Cross-Selling

 • Az OEM lámpatestgyártók számára készülő LED és hagyományos fényforrások értékesítése a LEDVANCE számára

A LEDVANCE termékkínálatában a következőket találja:

Nagykereskedelmi, kereskedelmi és kiskereskedelmi ügyfélként

 • LED fényforrások
 • Fényforrások (nagynyomású kisülőlámpák, halogénlámpák, energiatakarékos kompakt fénycsövek)
 • OTC/standard LEDVANCE LED lámpatestek

Cross-Selling

 • Fényvezérlési rendszerek, LED modulok, valamint meghajtó áramkörök és előtétek forgalmazása OSRAM vevőknek

www.ledvance.com

Magánügyfélként

 • LED fényforrások
 • Lámpák (nagynyomású kisülőlámpák, halogénlámpák, energiatakarékos kompakt fénycsövek)
 • Smart home termékek
 • LED lámpatestek

www.osram-lamps.com

GYFK

Az Ön partnere, a jövőben is korábbi kapcsolattartója marad, hiszen az adott területért felelős kolléga az üzletághoz kapcsolódóan dolgozik a továbbiakban is a területen.

Igen. Általánosságban igaz, hogy az egyes termékekkel együtt átkerültek a felelős dolgozók és a gyártóüzemek is az új LEDVANCE vállalathoz. Különleges esetekben bizonyos LEDVANCE termékeket továbbra is az OSRAM fog gyártani.  A gyártási folyamatokban ez nem jelent változást. A termékminőség is változatlan marad.

A világítástechnikai iparág folyamatos változásban van. Az értékesítés célja, hogy az OSRAM gyorsabban tudjon reagálni a változásokra és hosszútávon is megőrizze versenyképességét.

A LEDVANCE a függetlenségén keresztül előnyt szerez a szerkezeti modernizációból és a kreatívitás szabadságából, ezáltal az új cég hatékonyabban tud megfelelni a gyors piaci változásoknak és az egyéni fogyasztói igényeknek.

A garanciális feltételek változatlanok maradnak. A garanciális jogok érvényesítésében az első lépés a kereskedővel felvenni a kapcsolatot, ahol a fogyasztó a terméket vásárolta. A garancia a fényforrásüzletág értékesítése után is érvényben marad. A garanciaszerződés a fényforrás üzletág eladását követően is érvényben marad.

OSRAM garancia LEDVANCE garancia

A LEDVANCE általános világítási termékek értékesítésére összpontosít végfelhasználók felé, míg az OSRAM digitális világítási megoldásokat, rendszereket és komponenseket értékesít ipari és kereskedelmi partnereknek.

Az OSRAM továbbra is kínál lámpatesteket és vezérlőket professzionális alkalmazásokhoz, és további megoldásokat fog kifejleszteni ezekhez. A LEDVANCE időközben átvette a lakossági alkalmazásokhoz készülő OSRAM lámpatesteket és vezérlőket, és ma már saját lámpatest- és vezérlőkínálatát fejleszti professzionális alkalmazásokhoz.

A LEDVANCE a termékek széles körével látja el a szaküzleteket és végfogyasztókat a LED-es és halogén lámpáktól egészen a smart home megvalósításához szükséges termékekig és a LEDVANCE márkájú OTC lámpákig.

https://www.osram-lamps.com/

Igen. Az OSRAM elkötelezett a LIGHTIFY Internet of Things Platform tecnológiai fejlesztésében (IoT).

A LIGHTIFY termékek mindkét cég portfóliójában megtalálhatóak. Az általános világítási verzió a LEDVANCE által forgalmazott termék, a LIGHTIFY Professional és IoT platform terméket és kapcsolódó szolgátatásokat az OSRAM forgalmazza.  A pontos terméklista itt található itt.

Amennyiben kérdése van az OSRAM termékekkel kapcsolatban kérem, használja globális e-mail címünket, melyre magyar nyelven is írhat: www.osram.com/contact-worldwide

LEDVANCE termékekkel kapcsolatos kérdéseit az alábbi címre küldje: info@ledvance.com.

A világítástechnikai iparág folyamatos változásban van.

Az olyan vállalkozásoknak, mint az OSRAM, alkalmazkodniuk kell ehhez annak érdekében, hogy képesek legyenek reagálni e változásra és hosszú távon is a legjobb partnerek maradhassanak. A lámpa üzletág eladásáról szóló döntést az adott szegmens stratégiai lehetőségeinek egy intenzív vizsgálata előzte meg.

Az OSRAM számára a LEDVANCE sikeres leválasztása és értékesítése mérföldkőnek számít az iparági átalakulásnak az innováció révén történő aktív alakításában, új szabványokat állítva fel a világítástechnológiában, minden látható és láthatatlan alkalmazásával még erősebbé válva a jövőben.

A megfelelő innovációkra ráérezvén az izgalmas, új technológiákkal, megoldásokkal és mély alkalmazási szakértelemmel a különböző iparágakban és technológiákban, az OSRAM hozzájárul az ügyfelek versenyképességéhez.

A portfólió high-tech alkalmazásokat tartalmaz, melyek félvezető-technológián alapulnak, mint például az infravörös vagy a lézervilágítás. A termékek rendkívül széles körében alkalmazhatóak, a virtuális valóságtól, az önműködő közlekedéstől vagy a mobiltelefonoktól az autók, épületek és városok intelligens és hálózatba kötött világítástechnikai megoldásáiig.

Általánosságban igaz, hogy a megfelelő fényforrás termékportfólióval együtt átkerültek az azokért felelős dolgozók és a megfelelő gyártóüzemek is az új LEDVANCE vállalathoz.  A gyártási folyamatokban ez nem jelent változást. A termékminőség változatlan marad, így az OSRAM lámpák OSRAM lámpák maradnak.

Ebből következően a LEDVANCE jogosult az OSRAM márkanév használatára a termékek szintjén, kizárólag az egyértelműen meghatározott termékkategóriákban (magán végfelhasználók számára készült lámpákra és lámpatestekre/smart home megoldásokara fókuszálva), az OSRAM márka licencengedélyének birtokában.