<strong>A </strong>fény újrafelfedezése <br>Az OSRAM a CES® 2017 kiállításon

A fény újrafelfedezése
Az OSRAM a CES® 2017 kiállításon


Merüljön el virtuális valóságban és tapasztalja meg a fény egy teljesen új formáját!

Érezze a fény jövőjét!


A CES® 2017 lehetőséget adott, hogy bepillantsunk az OSRAM jövőjébe. „A fény újrafelfedezése, 110 éve” mottónkhoz hűen, az OSRAM az a vezető high-tech világítástechnikai vállalat, amely célul tűzte ki, hogy a látható és láthatatlan fény segítségével létrehozza a digitális jövőt.

Pavilonunk bemutatta az autóipari és az opto-félvezetőtermékek legfrissebb fejlesztéseit. Ismerje meg legújabb technológiáinkat és a termék időzítések részleteit.

Merüljön el a virtuális valóságában és érezze a fény egy teljesen új formáját!

A videó hivatkozására kattintva elindul a 360°-os videó lejátszása. Az optimális 3D-élmény érdekében vegye figyelembe a következőket:

  • iPhone: A videót a YouTube alkalmazással javasoljuk megtekinteni (kérjük telepítse, ha még nincs telepítve eszközén). Tartsa lenyomva 3 másodpercig a videó hivatkozását. Ezután válassza a „Megnyitás YouTube-bal” lehetőséget. Ha ez nem működne, próbálja meg ezt a hivatkozást. Ha böngészőben nézi a videót, kérjük, a legfrissebb Chrome-verziót használja.
  • Android: A YouTube és a Chrome előtelepítve található a legfrissebb Android eszközökön. Ha okostelefonján egy YouTube nélküli Android változat fut, kérjük, telepítse a YouTube alkalmazás legújabb változatát.
  • YouTube alkalmazás: A legjobb videómegjelenítést egy VR headsettel vagy egy Google Cardboarddal éri el. Aktiválja a cardboard ikont a YouTube alkalmazásban.
    Az okostelefonon a feje kívánt irányba történő elfordításával tud körülnézni a videóban.
  • Asztali PC vagy laptop: Ha monitoron nézi a videót, a Chrome vagy a Firefox aktuális változatát kell telepítenie. Közel 360°-os látványt tapasztalhat meg a videó képernyőjén végzett egérmozgásokkal, vagy a pásztázás vezérlőjével a képernyő bal felső sarkában. A videó 2D változatát itt tekintheti meg.
  • Vigyázat! Vegye figyelembe, hogy 360°-os videót headsettel nézve előfordulhat, hogy elveszíti irányérzékét. Ezért azt javasoljuk, hogy a videót egy forgószéken biztosan ülve nézze.

A gépjárművezető számára továbbfejlesztett haladási irány megvilágítás és látástisztaság mindenki biztonságát növeli az utakon.


„Az OSRAM autóvilágítási technológiái intelligens és stílusos dizájnlehetőségeket kínálnak a gépjárművezetők számára, de a legfontosabb tervezési szempont, hogy ezek jelentősen növeljék a biztonságot az utakon.”

Dr. Olaf Berlien, az OSRAM Licht AG vezérigazgatója

„Egy korszerű autó körülbelül 200 fényforrással van felszerelve. Közülük egyesek láthatatlan fényt használnak – például az intelligens környezetelemző, a távolságérzékelő, valamint a vezetőt megfigyelő rendszerek.”

Dr. Stefan Kampmann, az OSRAM Licht AG technológiai vezetője

„Fantasztikus!”


Nézze meg a videót, és hallgassa meg pavilonunk látogatóit!

A színfalak mögött az OSRAM-mal a CES® 2017 szakvásáron: Az OSRAM újra felfedezi a fényt. Nézze meg ezt a színfalak mögött készült videót arról, hogy mire készültünk a CES® szakvásáron.

Szálljon be a virtuális autónkba!


Vegyen részt egy virtuális-valóság (VR) kalandban! Kattintson a videóhivatkozásra és élvezze meg a fény jövőjét bemutató 3D installációt!

Ismerje meg a LiDAR-t!


A láthatatlan fényt alkalmazó autóipari technológiák legújabbika, a LiDAR (lézer alapú távérzékelés) kulcsszerepet játszik a fejlett vezetéssegítő rendszerekben, amelyek egyre inkább lehetővé teszik a részben önműködő és teljesen önműködő vezetési képességeket.

A LiDAR rendszerek lézerimpulzusokat hoznak létre, melyek tárgyaknak ütköznek, majd visszatükrözik a fényt egy érzékelőre. A lézersugárnak az út megtételéhez szükséges idejéből meghatározható a tárgy távolsága. Az OSRAM többcsatornás lézerforrása segítségével a jármű pontos, háromdimenziós képet alkothat környezetéről, és ezt az információt felhasználva kezdeményezheti a megfelelő vezetési manővereket. A jármű környezetének pontos felmérése létfontosságú az önműködő vezetés biztonságához.

Tudjon meg többet a LiDAR-ról

Tapasztalja meg a lézervilágítást!

A lézertechnológiát alkalmazó fényszórók képviselik a járművilágítás következő szakaszát. A lézer fénysűrűsége körülbelül ötszöröse a ma elérhető egyéb fényforrásokénak. Ennek köszönhetően ezek a fényszórók megduplázzák az országúti világítás korábban elérhető legnagyobb hatótávolságát, 300-ról 600 méterre (2000 láb).

Az OSRAM energiahatékony lézervilágítása, ami a rendelkezésre álló legkisebb technológiai komponensek némelyikét tartalmazza, a BMW i8 modellel és a BMW 7-es családdal lépett be a sorozatgyártású autók piacára, az országúti fényszóró teljesítményét növelve. Ez jobb látási viszonyokat kínál a vezető számára, ami nagyobb biztonságot jelent az utakon.

Tudjon meg többet a lézervilágításról

Ismerje meg a µAFS fényszórókat!

A lézertechnika mellett a korszerű pixeles fényszórók az autóipari világítástechnika jövőjét képviselik. Partnereivel együtt az OSRAM egy apró LED-es mátrix chipet fejlesztett ki, amelyben több mint 1000 egyenként vezérelhető pixel van.

A nagyszámú ilyen LED-es chipet tartalmazó fényszóró állandó vezetést biztosít, ragyogásmentes fénykévével. Fedélzeti kamera ismeri fel a közeledő jármű- és gyalogosforgalmat, automatikusan csökkentve a nagy felbontású LED-chipek fényerejét, hogy a szembejövő vezetőket, gyalogosokat és kerékpárosokat fejmagasságban ne érje a fénykéve.

Ez biztosítja a vezető számára a lehető legjobb világítást éjszaka anélkül, hogy ez hátrányosan érintené a többi közlekedőt. Az Osram 2020-ra tervezi a kereskedelmi piacra vinni ezt a technológiát.

Tudjon meg többet a µAFS fényszórókról

Ismerje meg az OLED hátsólámpákat!

A hátsólámpák tekintetében a leginnovatívabb technológia az organikus LED (OLED), ami rendkívül vékony rétegben állítja elő a fényt, és új utakat tör a dizájn területén. Az OLED-ek elkülöníthetőek, hogy a kapcsolható fényfelületeket nagyon szorosan egymás mellé lehessen rendezni, 3D árnyékeffektusokat és dinamikus funkcionalitást lehetővé téve.

A közeljövőben a dizájn lehetőségei tovább bővülnek a fólián gyártott OLED-ekkel, így az OLED-ek tetszőleges alakúra hajlíthatók. Amellett, hogy óriási rugalmasságot tesz lehetővé a dizájn területén, az OLED technológia a rendkívül csekély energiafogyasztásával is dicsekedhet.

Tudjon meg többet az OLED hátsólámpákról