NIGHT BREAKER: Még nagyobb biztonság

Éles látás

Fontos a vezetésnél, de számos sofőr számára messze nem megszokott

Az éjszakai vezetést sokan tartják kimerítőnek. Talán a szemüvegviselés, vagy a farkasvakság az oka, vagy egyszerűen csak az, hogy éjszaka általában kevésbé látunk jól. Ahogy idősödünk, a szemizmok rugalmassága csökkenni kezd és a szürkületi látás problémája miatt halványabb fények mellett még nehezebb lesz a látás. Már nem tudjuk olyan szélesre nyitni pupilláinkat, így kevesebb fény vetül a retinánkra.

Saját fényszóróink mintha gyengülnének és tompábbá válnának a sötétben. Más gépjárművek sebességét egyre nehezebb felmérni. Az esetek többségében egy új szemüveg ezt nem kompenzálhatja - különösen akkor, amikor az éjjeli látásunk is gyengébb. Itt az idő a nagyteljesítményű fényszórókra váltani!

Mitől tartanak a vezetők a sötétben?

Mitől tart Ön, amikor éjszaka vezet?1

drivers fear being blinded, wild animals on the streets or pedestrians that they don't see

Gyakori, hogy az országúton sötétben is 130 km/óra sebességgel vezetünk. Ilyen sebességnél a vészfékezési távolság száraz úttesten körülbelül 125 méter. Nedves útfelületen vagy alacsony hőmérséklet mellett a féktáv kritikus mértékben hosszabb lesz. Azok az emberek, akik gyengébb fényviszonyok között rosszabban látnak, csak később tudnak reagálni. Annál jobb, minél hamarabb megvilágítja a fényszóró a hirtelen felbukkanó akadályt.

Nem csoda, ha a sofőrök félnek attól, hogy a szemükbe világítanak, vadállatokkal találkoznak az úton, vagy nem látják a gyalogosokat. Ezért alapvető fontosságú a gépjárművezetők számára, hogy idejében felismerjék a táblákat és lehetséges veszélyeket. A továbbfejlesztett gépjármű fényszóróizzók különösen az idősebb vagy farkasvaksággal rendelkező sofőrök segítenek, mert nem fogják magukat fáradtnak érezni és kipihenten érkezhetnek meg úticéljukhoz.

1 Kétezer, 18 évesnél idősebb sofőrt kérdeztek meg.

Forrás: Német Közútbiztonsági Tanács (DVR), Ipsos, OSRAM

Az idősebb gépjárművezetők száma növekszik

Ahogy idősödünk nagyobb kockázata annak, hogy látásunk romlani fog. Ezt a folyamatot fokozatosan érzékeljük. A ránk eső fény egyre jobban megvakít, egyre tovább tart szemünk számára hozzászokni a világosból sötétbe való átmenethez, például amikor bemegyünk egy alagútba. Amikor ezek a jelek jelentkeznek, ajánlott szemünket kivizsgáltatni egy szemésszel. Ugyanakkor autónk fényszóróinak fényerején is javíthatunk.

Forrás: Német Közútbiztonsági Tanács (DVR), Ipsos, OSRAM

proportion of older drivers is increasing

Tisztánlátást biztosít az idősebb vezetőknek és azoknak, akik szemüveget hordanak

Váltson most a NIGHT BREAKER-re

Nem számít, hogy halogén vagy xenon izzót választ, minden esetben támaszkodhat a NIGHT BREAKER nagy teljesítményű izzók nyújtotta óriási előnyökre. Érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső autószervizben vagy szaküzletben arról, hogy milyen izzó szükséges az Ön járművébe. Szívesen fognak segíteni Önnek. A NIGHT BREAKER izzók párosával is kaphatóak a duobox kényelmes kiszerelésben.

Számos autószerviz végez fényszóró bevizsgálást a "Látni és látszani" kampány idején, október-novemberben a sötét, téli hónapok kezdetekor.

Ennek részeként gyakran ingyenesen is bevizsgálják a jármű fényszóróit - csak egy pillanatra kell megállni, hogy extra biztonságot és vezetési élményt kaphassunk, mely átsegít a hosszú éjszakai vezetések során. A halogén izzókat a bevizsgálás során azonnal kicseréltethetjük, vagy azt később magunk is elvégezhetjük. Az erről szóló útmutatót gépjárművének kezelési kézikönyvében találja.

A xenon izzók mindkét oldali cseréjét bízza szakemberre.

Az új NIGHT BREAKER család

NIGHT BREAKER család

Akár 200%-kal több fény*

A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓ MEGÉRKEZETT!

* Xenon (200%): Összehasonlítva az ECE R98 minimum követelményekkel

Tudjon meg többet